Proizvodnja_MIT

Naj za vas dela cel Orkester rešitev za proizvodno panogo

Ste tudi pri vas spoznali, da zgolj z investicijami v zmogljivosti in zaposlene ne ustvarjate dovolj dobička, da bi lahko mirno spali?

Torej tudi zagotovo že veste, da lahko dodano vrednost močno povečate s povečanjem učinkovitosti na vseh poslovnih področjih. Ste se tega že lotili? Morda pa želite svojo dodano vrednost povečati z učinkovitejšim prodajnim procesom in boljšim obvladovanjem logistike?

MIT združuje najboljše prakse iz proizvodnje ter zadnje digitalne tehnologije
MIT združuje najboljše prakse iz proizvodnje ter zadnje digitalne tehnologije

Želite, da bodo vaše naložbe v tehnologije in zaposlene v proizvodnji maksimalno dobičkonosne? Potem si zagotovite informacijsko rešitev, s katero boste izboljšali učinkovitost na prav vseh področjih svojega poslovanja – od prodaje do obvladovanja zalog in same proizvodnje.

Z avtomatiziranimi procesi od ponudbe do dobave lahko pridobite potencial celo za več kot 30-odstotno povečanje posla. In to brez novih naložb v proizvodne zmogljivosti in človeške vire!

Vas zanima kako?

V podjetju MIT informatika smo razvili prilagojen informacijski sistem MIT Orkester za vodenje poslovanja proizvodnih podjetij vseh velikosti. Preverite 7 glavnih poslovnih področij, ki jih izboljšate z njim – prepričani smo, da boste med njimi našli tudi svoje izzive.

  1. Spremljanje celotnega posla na enem mestu. Ali res veste, s kakšno razliko v ceni ste realizirali posamezen posel? Poznate stranke in dela, ki vam prinašajo največ dobička in kje ustvarjate izgubo? Ali vam režija jemlje prepotreben čas za ukvarjanje s kupci in dobavitelji? Priskrbite si celovit pregled nad izvajanjem in uspešnostjo vsakega posla, od prejema naročila do odpreme. Na voljo so vam povezane informacije, dokumenti in optimizirani postopki od malo in veleprodaje, nabave in proizvodnje do skladišča, logistike, kadrov in računovodstva.
  2. Vgrajena tehnologija za kakovostne ponudbe. Ne delajte več ponudb čez prst. Izognite se možnostim za ustvarjanje izgube ali nerealne roke izvedbe. Poenostavite si izdelavo dobičkonosnih ponudb, ki jih boste realizirali v dogovorjenem času, brez zamud in reklamacij. Sistem samodejno preračunava tehnološke podatke na osnovi algoritmov in normativov.
  3. Maksimalna izkoriščenost materiala ob minimalnih zalogah. Ne zaklepajte več denarja v zaloge, ampak ga sprostite za nove posle. Povečajte izkoriščenost materiala prek avtomatizmov pri upravljanju z zalogami, obvladovanju ostankov in vodenju odlagalnih mest. Istočasno lahko avtomatizirate celoten nabavni proces ter s tem proizvodnji zagotovite material točno takrat ter v kakovosti in količini, kot jo v resnici potrebujete, da boste naročilo pravočasno in v celoti izvedli.
  4. Avtomatsko generiranje proizvodne dokumentacije in sledljivost. Ne izgubljajte več časa za izdelavo proizvodne dokumentacije, ko bi naročilo že moralo biti v proizvodnji. Namesto tega naj se proizvodna dokumentacija izdela samodejno, že na osnovi potrjene ponudbe. Tekom procesa se enostavno dodajajo vsi dokumenti o uporabljenih materialih ter informacije o izvedenih delih – za popolno sledljivost.
  5. Kakovostnejše planiranje sprošča zmogljivosti in pospešuje dobavni čas.Se vam dogaja, da vaše zmogljivosti še zdaleč niso 100 % zasedene, pa kljub temu ne morete sprejemati novih poslov? Ali, da bi za dober denar hoteli prednostno prevzeti nov posel, pa ne veste ali si to sploh lahko privoščite, ne da bi šlo na račun drugih kupcev in izgube posla? Rešitev vam pomaga izdelati učinkovit plan in optimizirati izkoriščenost proizvodnih zmogljivosti – lahko celo z umetno inteligenco! Za nameček pridobite čas za nove ali bolj kompleksne posle in še izboljšate konkurenčnost, saj ste bolj odzivni in hitrejši od tekmecev.
  6. Popoln nadzor nad proizvodnim procesom in realizacijo. Ali vam je kdaj ob večkratnem klicu kupca nerodno, ker nimate informacij o izgotovljenosti njegovega naročila oziroma o tem, kdaj mu boste naročeno sploh dostavili? MIT Orkester lahko spremlja vse faze vašega proizvodnega procesa in vam vrača natančne podatke o izgotovljenosti posameznih naročil oziroma proizvodnih postopkov. Na osnovi analiz proizvodnega procesa lahko popravljate normative in algoritme, s čimer dosežete, da je vaša proizvodnja le še bolj učinkovita.
  7. Hitre in natančne informacije za vodenje in ukrepanje. Obvladujte odstopanja še preden se vam kot reklamacije pokažejo na financah. Prek vgrajenega sistema obveščanja pridobite takojšnje informacije o anomalijah v procesu, da lahko takoj in pravilno ukrepate. Tako boste po eni strani zagotovili izvedbo v dogovorjenem času, po drugi strani pa boste lahko napake začeli odpravljati, ko bodo še majhne in ne bodo ustvarile občutne denarne škode.

Marjeta Povalej

Comments are closed.