MIT informatika: Inovativni v letu 2020 (foto: Pixabay_by Gerd Altmann)

Inovativni v letu 2020

Inovativni v letu 2020 – uporabnikom poslovnih rešitev MIT informatika bo v novem letu na voljo vrsta novosti, ki so usmerjene v povečanje učinkovitosti na vseh poslovnih področjih.

Digitalna transformacija podaja vedno nove vzorce uporabe informacijskih rešitev, čemur morajo slediti tudi razvojna podjetja, kot je MIT informatika. Med glavnimi trendi, ki jih bomo naslavljali v letošnjem letu, so takojšen zajem podatkov, mobilno delo, brezpapirni procesi in delovni postopki, avtomatizacija nalog na osnovi poslovnih pravil in vgrajene analitike ter ažurne informacije za odločanje.

Procesi na terenu

Agilnost v poslovnih procesih zahteva stalen dostop in sproten vnos podatkov, tako na terenu, kot v proizvodnji. V MITu smo v minulem letu tako že ponudili spletni rešitvi za podporo pri naročanju ter za obvladovanje servisnih nalogov.

V letošnjem letu načrtujemo razvoj spletne rešitve za podporo pri prodaji, ki bo zagotovo poenostavila delo terenskih komercialistov kakor tudi prodajnega osebja, ki sklepa posle v tujini. Med novimi rešitvami za komercialiste je spletno pregledovanje prevzemnic in potrjevanje pravilne cene ter pregledi pogodb in cenikov. Na področju spremljanja proizvodnje bomo izvedli posodobitev rešitve za beleženje dela v proizvodnji. Odločevalcem na različnih ravneh bomo ponudili dostop do poslovnih poročil in analiz podatkov od koder koli in kadarkoli.

MIT informatika: Inovativni v letu 2020 (foto: Pixabay_by Gerd Altmann)
MIT informatika: Inovativni v letu 2020 (foto: Pixabay_by Gerd Altmann)

Mobilni procesi

Mobilizacija poslovanja za nas v prvi vrsti pomeni, da na mobilnih napravah povežemo, izvajamo in spremljamo procese, ki dinamično potekajo na več lokacijah. V sklopu mobilnih rešitev mobile@MIT zato že izvajamo korenito tehnično prenovo, s katero bomo uporabnikom omogočili izvajanje notranje logistike z različnimi mobilnimi napravami, ki uporabljajo operacijski sistem Android (namenske naprave z različnimi čitalci (črtna in QR-koda, RFID, NFC…), pametni telefoni, tablice …). Tako bomo podjetjem omogočili, da neodvisno od naprav ter vedno in povsod zajemajo podatke v skladiščih in spremljajo celoten logistični proces – od prevzema, skladiščenja in izdaje v proizvodnjo do vračanja materiala v skladišče, prejema izdelkov iz proizvodnje, odbiranja in odpreme.

Brezpapirno poslovanje

Z digitalizacijo se povečuje potreba po brezpapirnem poslovanju ter avtomatizaciji rutinskih postopkov. Uporabniki poslovnih rešitev MIT Orkester lahko z letošnjim letom samodejno pošiljajo različne PDF-dokumente neposredno iz informacijskega sistema (dobavnica, faktura – tudi s prilogami, kot so tehtalni in evidenčni list, tehnične specifikacije …).

Osnova sredstva

Osnovna sredstva so eden najpomembnejših virov v proizvodnem podjetju. Poslovna uspešnost je zato v veliki meri odvisna tudi od njihovega upravljanja. Pri upravljanju z osnovnimi sredstvi smo razvili rešitev za digitalno popisovanje osnovnih sredstev z uporabo čitalnikov, ki je z letošnjim letom pripravljena za uvedbo.

Nišne rešitve

V MIT informatika razvijamo tudi posamezne industrijske rešitve, ki so vezane na specifično dejavnost naročnika. Pri rešitvah za predelovalce odpadkov bomo v letošnjem letu nadaljevali z izboljšavami spletnega poročanja o predvidenih in dejanskih količinah odpadkov (odprava ročnega zajema podatkov, samodejno generiranje fakture in obrazca OKD za okoljske dajatve).

Industrija 4.0

Nadaljevali bomo z izvedbami projektov povezav poslovno-proizvodnega informacijskega sistema MIT Orkester z avtomatiziranimi regalnimi skladišči. Pomemben segment razvoja je vizualizacija poslovnih procesov in celovita digitalizacija nabavnega procesa, ki vključuje elektronsko izmenjavo v oskrbni verigi, avtomatizirane notranje postopke ter vhodno-izhodno logistiko.

Več informacij: prodaja@mit-ing.si


Marjeta Povalej

Comments are closed.