O podjetju

Saop d. o. o.
Cesta Goriške fronte 46
5290 Šempeter pri Gorici

Saop d. o. o., PE Gorenjska
Sv. Duh 274
4220 Škofja Loka

Davčna številka: 79407340
Matična številka: 5383129

Saop logo

Saop d. o. o. je podjetje z več kot 35-letno tradicijo, ki je med prvimi v Sloveniji na trgu ponudilo lasten poslovno informacijski sistem ERP, namenjen celoviti podpori poslovanja srednjih in velikih podjetij ter zavodov, le nekaj let kasneje pa še spletni računovodski program Minimax za manjša podjetja, računovodske servise, samostojne podjetnike in društva.

Z dvema hčerinskima podjetjema na Hrvaškem in v Srbiji že desetletje uspešno uresničujemo svojo strategijo širitve na tuje trge. Z nedavno pridružitvijo podjetij MIT informatika in OPAL Informatika in njunima rešitvama za učinkovito upravljanje poslovnih procesov organizacij različnih velikosti in panog MIT in Opal, pa utrjujemo položaj enega vodilnih ponudnikov programskih rešitev za gospodarstvo in javni sektor. Od marca 2016 smo tudi del mednarodne skupine Solitea, ki združuje več kot 30 IT podjetij in v njih zaposluje preko 1.500 ljudi, njihove IT rešitve pa uporablja preko 260.000 uporabnikov v 35 državah.

Nekoč samostojno podjetje MIT informatika se je s poslovnim informacijskim sistemom MIT Orkester v prvih 30-ih letih delovanja uveljavilo kot vodilni partner proizvodnih in storitvenih podjetij. Z implementacijo inovativnih informacijskih rešitev za optimizacijo in avtomatizacijo poslovno-proizvodnih procesov, danes enako kot nekoč, sistem MIT zagotavlja celovit nabor standardnih in nišnih rešitev za učinkovito obvladovanje poslovnih procesov.

Verjamemo v moč povezovanja tako zaposlenih kot sistemov. S stalnim vlaganjem v znanje in razvoj ter s tesnim sodelovanjem z uporabniki ustvarjamo inovativne rešitve, ki podjetja uspešno vodijo na poti digitalizacije procesov. Zaradi vse hitrejšega razvoja tehnologij smo lahko konkurenčni le povezani z enako mislečimi in motiviranimi partnerji. Nekoč ločeni ponudniki, Saop, MIT, Opal in Vasco, danes pa združeni v eno podjetje že v prvem letu skupnega delovanja beležimo številne dosežke, kot so povezava programov Saop Minimax in Opal, integracija sistemov Saop iCenter in MIT ter snovanje novih rešitev, kot je Edonet – pomočnik za izmenjavo dokumentov med različnimi programskimi rešitvami.

Posel smo ljudje. Številke niso vse. V podjetju stavimo na dobre odnose – gradimo jih s poslovnimi partnerji in pod lastno streho.


Naša vizija in poslanstvo

V Sloveniji želimo biti prva izbira proizvodnih in storitvenih podjetij različnih branž na področju digitalizacije poslovnih procesov. ERP sistem MIT uporabnikom zagotavlja prijazno in učinkovito informacijsko podporo poslovanju, vodstvu pa točne, popolne in pravočasne informacije za odločanje.

Naše vrednote

Zaupanje in partnerstvo sta naši osnovni vrednoti, saj že dolgo verjamemo, da uspeh ustvarjajo zaposleni. S kombinacijo poslovnih, procesnih in informacijskih znanj, ki jih pooseblja ekipa interdisciplinarnih strokovnjakov, uporabnikom pomagamo do zastavljenih poslovnih ciljev.

Poslovna strategija

Dolgoletna tradicija podjetja in še močnejša blagovna znamka Saop tako zaposlenim kot strankam zagotavljata zaupanje in stabilnost ter pozitivno okolje in možnosti za strokovni razvoj. Ne glede na to, da nas je danes v skupini zaposlenih že čez 250, naše rešitve pa uporablja preko 50.000 uporabnikov, ostajamo predani enakemu cilju kot doslej – poenostavljati poslovanje uporabnikom z inteligentnimi rešitvami.

Zagotavljamo visok nivo poslovnega znanja v posameznih dejavnostih, da imajo naročniki v naših svetovalcih enakovredne sogovornike, ki razumejo poslovne potrebe in izzive in znajo zanje poiskati prave rešitve za uspešno poslovanje in rast

Z dolgoročnim partnerstvom naročnikom zagotavljamo sodobna IT orodja, s katerimi bodo lahko podprli svojo digitalno preobrazbo.

Razvijamo inovativne, visokokakovostne in posameznim naročnikom prilagojene programske rešitve, ki zagotavljajo naročnikom konkurenčno prednost in zadovoljstvo njihovi kupcev.

Manjšim proizvodnim podjetjem omogočamo uporabo odličnega ERP sistema kot oblačno storitev.

Z namenom zagotoviti naročnikom najboljše rešitve se bomo še naprej povezovali in sodelovali s podjetji, ki so vodilna na nam komplementarnih področjih.


Zakaj se podjetja odločajo za ERP sistem MIT?


Lasten razvoj

Z lastnimi programskimi rešitvami, ki so plod dolgoletnih izkušenj ter obsežnega organizacijskega in informacijskega znanja, smo sposobni zadovoljiti potrebe tudi najbolj zahtevnih naročnikov.

Znanje in izkušnje

Naš cilj je, da bo nova programska rešitev čimbolj učinkovito podpirala poslovanje podjetja in se bo sposobna prilagajati zahtevam, ki izhajajo iz dinamičnega poslovnega okolja. Prisluhnili bomo vašim potrebam in skupaj z vami našli optimalno rešitev.

Poznavanje poslovnih procesov

Naše poznavanje poslovnih procesov zagotavlja, da bosta izdelani koncept in vizija razvoja poslovnega informacijskega sistema vašemu podjetju zagotovila konkurenčno prednost ter povečala zadovoljstvo vaših partnerjev in naročnikov.

Prilagodljivost

Izkušnje kažejo, da večino poslovnih procesov lahko podpremo s parametrizacijo rešitve. Za poslovne procese, ki so specifični za vaše podjetje pa bomo skupaj poiskali najoptimalnejšo rešitev, s preoblikovanjem poslovnih procesov ali pa s prilagajanjem programskih rešitev.

Projektni pristop

Učinkovito vodenje projekta zagotavlja, da bo projekt v intenzivnem sodelovanju z naročnikovimi ključnimi uporabniki in vodstvom izpeljan v dogovorjenem obsegu, rokih in finančnih okvirih.

Izobraževanje

Merilo za uspešnost projekta je učinkovita uporaba vpeljane rešitve, kar zagotavljamo s kvalitetnim izobraževanjem in uvajanjem uporabnikov.

Dolgoročno partnerstvo

Vzdrževanje programske rešitve in kakovostna podpora uporabnikom zagotavljata, da bodo prednosti integriranega poslovnega informacijskega sistema temeljito izrabljene. V dolgoročnem sodelovanju z vami bomo poskrbeli, da bo vaš poslovni informacijski sistem v koraku s časom s tehnološkega, funkcionalnega in organizacijskega vidika ter da bo usklajen z zakonskimi spremembami. Vaša investicija bo s tem dolgoročno zavarovana.