MIT v medijih

Mala in srednja podjetja ugodneje do digitalizacije in avtomatizacije poslovanja

V podjetju Iskra AMS, ki je eno vodilnih podjetij za razvoj specifične merilne opreme za umerjanje števcev električne energije in tokovnih transformatorjev, so se znašli pred izzivom nadgradnje poslovnega informacijskega sistema Baan.

Poslovni informacijski sistem MIT Orkester so uvedli v samo treh mesecih. Uporabili so vse module sistema, s čimer so povezali in skrajšali poslovne procese.

Preberite si več:  Članek Časnik Finance, portal Tovarna leta

Brez kalkulacij ne gre več!

Preživite brez kalkulacij? Morda, vendar, ali se zavedate, da morda prav zaradi tega ne izkoriščate optimalno svojih sredstev, ljudi in časa, ki vam je na razpolago? To pomeni, da ste daleč od želene učinkovitosti in produktivnosti, ne dosegate takšne dobičkonosnosti in dodane vrednosti kot konkurenca, težje rastete in se slabše odzivate na zahteve trga. Boste ostali pri tem? Pred- in po-kalkulacije so osnova za obvladovanje poslovne uspešnosti.

Preberite si več:  Članek v reviji Slovenski podjetnik – SBC, september 2019

S kalkulacijami v glavi do luknje v bilanci

Kakovostne ERP-rešitve ponujajo različne vrste kalkulacij – od finančne, tehnološke in komercialne predkalkulacije do pokalkulacij.

Pred- in pokalkulacije so osnova za planiranje in obvladovanje poslovne uspešnosti, vendar ima malo podjetji tako učinkovite kalkulacijske rešitve, da bi jih redno uporabljala pri operativnem in strateškem odločanju.

Preberite si več: Časnik Finance, Tovarna leta

Kaj se dogaja na slovenskem trgu rešitev ERP?

Sogovorniki iz podjetij MIT informatika, S & T Slovenija in Avtenta odgovarjajo na vprašanja, kakšna gibanja opažajo na domačem trgu rešitev ERP

Preberite si več: Časnik Finance, IKT informator

Tako proizvodnim podjetjem pomagajo pri optimizaciji in digitalizaciji

Novosti in poudarke v ponudbi pojasnjujejo Siemens, Business Solutions, Microsoft Slovenija, MIT informatika in Špica International

Preberite si več: Časnik Finance, portal Tovarna leta

30% boljše planiranje proizvodnje z umetno inteligenco

MIT Orkester v rešitvah za Industrijo 4.0 izkorišča zmogljivosti vodilnega svetovnega optimizacijskega stroja IBM Watson.

Preberite si več: Revija Monitor_MIT informatika: Boljše planiranje z umetno inteligenco

POL MANJ SKRBI Z DIGITALIZACIJO PODJETJA

MIT in Brihteja sta ponudila v oblaku obe izvedenki ERP- sistema MIT Orkester in dodatne MIT-ove rešitve ter s tem omogočila učinkovito digitalizacijo velikih, srednjih in manjših proizvodnih podjetij.

Preberite si več: Računalniške novice_20. april 2017

V digitaliziranih poslovnih okoljih ni prostora za napake, zato morajo biti informacije za odločanje hitre, preproste in točne.

Preberite si več: Časnik Finance: V industriji 4.0 so informacije vedno pri roki – 4. april 2017

ZNEBITE SE VNAŠANJA PODATKOV

Manjša proizvodna podjetja z uporabo poslovno-proizvodnega informacijskega sistema MIT OrkesterM zmanjšajo obseg vnašanja podatkov za 50 odstotkov.

Preberite si več: Računalniške novice_14. marec 2017

V BELIMEDU ZMANJŠALI ZALOGE ZA 30 ODSTOTKOV

Z uvedbo sistema MIT Orkester in pristopa JIT so zmanjšali zaloge za okoli 30 odstotkov, pri čemer se je za 30 odstotkov povečal tudi obrat zalog

Glavni izziv koncepta JIT (just-in-time) je obvladovanje potreb kupcev ter zalog materiala in izgotovljenih izdelkov brez zalog v skladiščih in tudi proizvodnji. Tega izziva so se lotili tudi v grosupeljskem podjetju Belimed, kjer so sistem nabave in proizvodnje JIT podprli z ERP sistemom MIT Orkester.

»Dobro sodelovanje z dobavitelji je izredno pomembno, zato naj bo prva naloga nabave poiskati prave partnerje, ki bodo razumeli, da niso le prodajalci blaga ali storitev, temveč pomemben člen, ki pripomore k temu, da vsi skupaj dosegamo najboljše rezultate in ustvarjamo skupno dobro,« je povedal Istok Bonifer, vodja globalne nabave v skupini Belimed.

V Belimedu zmanjšali zaloge za 30 %