MIT v medijih

S kalkulacijami v glavi do luknje v bilanci

Kakovostne ERP-rešitve ponujajo različne vrste kalkulacij – od finančne, tehnološke in komercialne predkalkulacije do pokalkulacij.

Pred- in pokalkulacije so osnova za planiranje in obvladovanje poslovne uspešnosti, vendar ima malo podjetji tako učinkovite kalkulacijske rešitve, da bi jih redno uporabljala pri operativnem in strateškem odločanju.

Preberite si več: Časnik Finance, Tovarna leta

Kaj se dogaja na slovenskem trgu rešitev ERP?

Sogovorniki iz podjetij MIT informatika, S & T Slovenija in Avtenta odgovarjajo na vprašanja, kakšna gibanja opažajo na domačem trgu rešitev ERP

Preberite si več: Časnik Finance, IKT informator

Tako proizvodnim podjetjem pomagajo pri optimizaciji in digitalizaciji

Novosti in poudarke v ponudbi pojasnjujejo Siemens, Business Solutions, Microsoft Slovenija, MIT informatika in Špica International

Preberite si več: Časnik Finance, portal Tovarna leta

30% boljše planiranje proizvodnje z umetno inteligenco

MIT Orkester v rešitvah za Industrijo 4.0 izkorišča zmogljivosti vodilnega svetovnega optimizacijskega stroja IBM Watson.

Preberite si več: Revija Monitor_MIT informatika: Boljše planiranje z umetno inteligenco

POL MANJ SKRBI Z DIGITALIZACIJO PODJETJA

MIT in Brihteja sta ponudila v oblaku obe izvedenki ERP- sistema MIT Orkester in dodatne MIT-ove rešitve ter s tem omogočila učinkovito digitalizacijo velikih, srednjih in manjših proizvodnih podjetij.

Preberite si več: Računalniške novice_20. april 2017

V digitaliziranih poslovnih okoljih ni prostora za napake, zato morajo biti informacije za odločanje hitre, preproste in točne.

Preberite si več: Časnik Finance: V industriji 4.0 so informacije vedno pri roki – 4. april 2017

ZNEBITE SE VNAŠANJA PODATKOV

Manjša proizvodna podjetja z uporabo poslovno-proizvodnega informacijskega sistema MIT OrkesterM zmanjšajo obseg vnašanja podatkov za 50 odstotkov.

Preberite si več: Računalniške novice_14. marec 2017

V BELIMEDU ZMANJŠALI ZALOGE ZA 30 ODSTOTKOV

Z uvedbo sistema MIT Orkester in pristopa JIT so zmanjšali zaloge za okoli 30 odstotkov, pri čemer se je za 30 odstotkov povečal tudi obrat zalog

Glavni izziv koncepta JIT (just-in-time) je obvladovanje potreb kupcev ter zalog materiala in izgotovljenih izdelkov brez zalog v skladiščih in tudi proizvodnji. Tega izziva so se lotili tudi v grosupeljskem podjetju Belimed, kjer so sistem nabave in proizvodnje JIT podprli z ERP sistemom MIT Orkester.

»Dobro sodelovanje z dobavitelji je izredno pomembno, zato naj bo prva naloga nabave poiskati prave partnerje, ki bodo razumeli, da niso le prodajalci blaga ali storitev, temveč pomemben člen, ki pripomore k temu, da vsi skupaj dosegamo najboljše rezultate in ustvarjamo skupno dobro,« je povedal Istok Bonifer, vodja globalne nabave v skupini Belimed.

V Belimedu zmanjšali zaloge za 30 %